Nostalgische filmmiddagen Wilnis

In het kader van het veertigjarig bestaan organiseren we de komende maanden een reeks van nostalgische filmmiddagen. Met medewerking van de organisatoren van de nostalgische films over Vinkeveen is door de beheerders van onze beeldbank een schat aan filmfragmenten over Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude verzameld.

2 en 9 maart in WilnisPresenteert kl
Op de zaterdagmiddagen 2 en 9 maart bieden we een voorstelling van de films over het vroegere Wilnis in het Oude Parochiehuis tegenover de Driehuiskerk, Bozenhoven 152. De voorstellingen beginnen om 13.30 uur.
De eerste middag 2 maart was al binnen enkele dagen uitverkocht; vandaar de tweede sessie op 9 maart.
Kaarten zijn à € 4,- te koop bij Jumbo Wilnis aan de Molmlaan en bij Rijwielhandel Smit, Dorpsstraat 4 te Wilnis. De kaarten geven recht op toegang en een kopje koffie of thee.

Parochiehuis klWilnis vroeger
De filmfragmenten over Wilnis betreffen onder meer de periode 1936 tot 1939, met originele muziek en begeleidend commentaar van Jan Bluemink sr. Tevens sfeerbeelden uit 1953, destijds gefilmd in opdracht van zangvereniging Con Amore en ten slotte beelden uit 1959. Het totale programma beslaat inclusief een pauze ruim twee uur.
Een voorproefje van de films kunt u hier bekijken.

 Andere dorpen
De filmmiddagen in de andere dorpen staan gepland voor 6 april (De Rank in Mijdrecht), 18 mei (Feesttent Vinkefest, Vinkeveen) en 1 juni (Dorpskerk Abcoude). Nader bericht over deze voorstellingen volgt.