HELPDESK STAMBOOM ONDERZOEK

De bindende factor bij stamboom onderzoek begint met een familienaam. Internet speelt daarbij steeds vaker een rol van betekenis. Omdat de onderzoeker thuis zijn zoektocht zelf kan rechercheren. Buiten de bekende DTB bestanden die een centrale plaats innemen, hebben onze voorouders en hun verwanten op talrijke sites hun digitale "sporen" in de familie geschiedenis achter gelaten. Hiaten echter zullen er altijd wel blijven, omdat men eenvoudig niet weet waar mogelijke antwoorden op uw vragen zijn te vinden. De inloopavonden van de genealogiegroep hebben inmiddels bewezen dat onze helpende hand nog wel eens tot verrassende perspectieven kunnen leiden. U bent daarom welkom op donderdagavond 6 september a.s. van 19.30 tot 21.30 uur, Croonstadtlaan 4a in Mijdrecht. Afhankelijk van mankracht en beschikbare computers is het echter gewenst om u vooraf even aan te willen melden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Surfen op het net 8

Het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis) heeft twee nieuwe website gelanceerd :

CBG bibliotheek voor het doorzoeken van de bibliotheek

CBG verzamelingen voor het doorzoeken van de verzamelingen

Surfen op het web 7.

Als wij, genealogen, op zoek moeten naar een plaats of verdwenen/onbekende plaats dan gebruiken wij het "Aardrijkskundig woordenboek der Nederlanden" van A.J. van der Aa dat in 13 delen verscheen tussen 1839 en 1851. In de negentiger jaren van de twintigste eeuw is het heruitgegeven met aanvullingen en verbeteringen.

Voor mensen die dit 13-delige werk niet hebben kunnen nu via de site plaatsengids.nl toch de plaats vinden waar ze op zoek naar zijn.

Surfen op het web 6

topotijdreis

      Dit is een site van het Kadaster waarop te zien is hoe Nederland is veranderd vanaf 1815 tot 2015. Ook uw woonplaats is zo te zien hoe deze is veranderd.

Downloaden van scans wordt gratis bij het Noord-Hollans archief, het Utrechts archief en Zeeuwsarchief!

Namens het Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief en het Noord-Hollands Archief informeren wij u over het volgende.

In verband met de nieuwe wet Hergebruik van Overheidsinformatie is besloten dat het inzien en downloaden van scans vanaf 5 oktober 2015 gratis is.

U heeft op Archieven.nl, de website van het Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief of het Noord-Hollands Archief credits gekocht voor het inzien en downloaden van scans.
De credits die u in bezit heeft, kunt u tot 5 oktober blijven gebruiken. Ook blijft het tot die datum mogelijk nieuwe credits te kopen.

Heeft u op 5 oktober credits over dan kunt u het saldo hiervan terugvragen. U ontvangt rond 1 oktober op dit mailadres een bericht waarin wordt aangegeven hoe u dit kunt doen.

Indien u hierover vragen heeft, neemt u dan rechtstreeks contact op met één van de archiefdiensten:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief en het Noord-Hollands Archief