Dorpsstraat Wilnis, 1900
Abcoude, stationsstraat, Gein, ca. 1900
Baambrugge, De Krom, zand- en jaagpad
Demmerik Vinkeveen, 1922
Herenweg Wilnis, gezicht op kerk in Driehuis
Hofland Mijdrecht, 1910
De Heul Vinkeveen, 1912
Stationstraat Mijdrecht, gezicht op NH kerk
De Rijke Waver, 1900

Bibliotheek en documentatie

We beschikken over een ruime collectie documentatiemateriaal over de regionale geschiedenis. Al vanaf het begin van ons bestaan (1984) is een ruime verzameling boeken en documenten bijeengebracht. Deze verzameling historisch materiaal wil de vereniging graag toegankelijk maken voor een breed publiek. Elke maandagmiddag en woensdagmorgen zijn wij daarom geopend.

Een enthousiaste groep leden van de werkgroep ‘bibliotheek’ is elke maandag en woensdag actief met het catalogiseren van de vele boeken en tijdschriften. Van deze catalogus is ook een digitale versie, zodat er via de computer een zoekingang in deze bibliotheek is. Nog niet alles is gecatalogiseerd, maar toch is besloten om de reeds aanwezige informatie voor u ter beschikking te stellen.

De toegang tot deze informatie is tweeledig. Er is een catalogus op papier, gerangschikt op schrijver en op titel. De onderzoeker moet dan al weten welk document de door hem gewenste informatie bevat. De tweede ingang is digitaal. Gezocht kan worden op titel, naam van de schrijver, de uitgever en een aantal trefwoorden.

Bijvoorbeeld: U bent van plan een onderzoek te doen naar een periode in de geschiedenis voor een artikel in de Proosdijkoerier (we houden ons aanbevolen). Of u zoekt informatie in de plaatselijke geschiedenis om uw familiegeschiedenis meer diepgang te geven. Dan nodigen wij u van harte uit om het documentatiecentrum van de Proosdijlanden te bezoeken.

Onze vrijwilligers vragen u een zoekopdracht in te vullen. De gevraagde informatie krijgt u aangereikt en u kunt ter plaatse de informatie bestuderen. We kunnen een computeruitdraai verzorgen als er meerdere bronnen over het onderwerp aanwezig zijn. Het materiaal kan helaas niet buiten het documentatiecentrum uitgeleend worden.

Wij hopen u graag te ontmoeten in ons documentatiecentrum: Croonstadtlaan 4a, 3641 AL te Mijdrecht.
Openingstijden: elke maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur en woensdagmorgen van 09.30 - 12.30 uur. (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus)

Croonstadtlaan foto klCroonstadtlaan plgrond aangepast