1672 Rampzalig en Geocaching

Rond het thema ‘1672RampZalig’ hebben de Vinkeveense Gowin Roos en Marja Dolstra een tweetal ‘Adventure Labs’ voor Geocaching uitgezet. Deze labcaches liggen op het parcours van de door onze vereniging uitgezette fietstochten.

Geocaching is schatzoeken voor jong en oud met behulp van een GPS of je telefoon. Je gaat op zoek naar een schat (de cache) die verstopt ligt op een bepaald coördinaat.
Door de GPS kun je precies op deze locatie komen en vaak is dit in een mooi stukje natuur, maar soms ook gewoon in een woonwijk. Er liggen meer dan drie miljoen geocaches verstopt in 190 landen! Het leuke hiervan is dat de meeste caches op plaatsen liggen verstopt waar je anders niet zo snel zou komen.
Sinds een aantal jaren is er een nieuwe vorm bijgekomen de zgn. Adventure Lab Cache. Het betreft alleen een locatie, er ligt niks verstopt. Het doel van deze vorm van cachen is, als je fysiek op de locatie bent, een vraag te beantwoorden waarvan de oplossing binnen handbereik ligt of berekend kan worden.

Geocaching
Voor ‘1672 RampZalig’ hebben Gowin en Marja een tweetal Adventure Labs uitgezet. Deze Adventure Labs bestaan uit vijf vragen (adventures), die je dus pas op de precieze locatie krijgt op je telefoon en dus daar pas kan beantwoorden. Kun je ze alle vijf oplossen dan is de Adventure Lab geslaagd. Als kers op de taart ligt er ook nog een echte schat verstopt. Na elke juist beantwoorde vraag krijg je een stukje van de puzzel om uiteindelijk de locatie te kunnen bepalen van de fysieke bonuscache.
Om mee te kunnen doen aan geocaching ga je naar geocaching.com Hier kan je je (gratis) aanmelden door zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord te bedenken. Om daadwerkelijk op pad te gaan download je de app op je telefoon, of je koopt een GPS-apparaat, je kan dan op zoek gaan naar caches bij jou in de buurt.
Voor de nieuwste vorm van cachen, zoals gebruikt door Gowin en Marja, moet je een nog extra (gratis) app downloaden, de Adventure Lab, deze wordt gekoppeld aan je Geocache account en deze werken dan onderling samen.

Kijk voor meer info het filmpje: “Wat is geocachen” op Geocaching.com.