Herenweg Wilnis, gezicht op kerk in Driehuis
Demmerik Vinkeveen, 1922
De Heul Vinkeveen, 1912
Stationstraat Mijdrecht, gezicht op NH kerk
Dorpsstraat Wilnis, 1900
Abcoude, stationsstraat, Gein, ca. 1900
De Rijke Waver, 1900
Hofland Mijdrecht, 1910
Baambrugge, De Krom, zand- en jaagpad

WAVERVEEN: VAN BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI

Uitreiking eerste exemplaar

Zaterdag 18 september jl. kreeg burgemeester Maarten Divendal in het Poldermuseum aan de Botsholsedwarsweg het eerste exemplaar van het boek ‘Waverveen: van boeren, burgers en buitenlui’ overhandigd. Voorzitter Rob Blans van de Stichting Proosdijer Publicaties reikte ook aan de beide schrijvers van het boek, Arie Bloed en Jan Compier, een presentexemplaar uit.
Vervolgens gaven de schrijvers een toelichting op hun ‘coronababy’. Zo vertelde Arie Bloed dat de extra vrije uren in coronatijd hem de inspiratie gaven om de uitgebreide fotocollectie uit Jan Compiers Poldermuseum van historische beschrijvingen te voorzien. Het heeft geresulteerd in een prachtig fotoboek over Waverveen. Met sappige anekdotes over de bewoners, historisch onderbouwde details over gebeurtenissen uit vroeger eeuwen en vooral heel veel foto’s. Jan Compier, bekend om zijn uiterst gedetailleerde feitenkennis over alles wat er in zijn geboortedorp en omgeving heeft plaatsgevonden, vermaakte de aanwezige genodigden op zijn eigen humorvolle wijze met enkele aanvullende verhalen.
De presentatie kreeg een vervolg bij de boerderijautomaat van Van Vliet aan de Cliffordweg, geboorteplek van schrijver Arie Bloed. Ook hier genoten de aanwezige genodigden van de verhalen van Arie en Jan, deze keer ook aangevuld met tientallen foto’s uit het boek.

De eerste reacties van enkele bezoekers, die het boek al aangeschaft hebben: een mevrouw: “Een erg leuke presentatie en het boek ziet er heel mooi uit”. Haar buurvrouw merkte op: “Ik heb het boek meteen laten signeren door de schrijvers”. Een koper, die meerdere exemplaren aanschafte: ”Mijn vrouw laat ze nu niet meer los, maar vanavond ga ik gelijk beginnen met lezen”. En ten slotte nog een meneer: “Op de eerste blik ziet het er erg mooi uit, met een frisse opmaak en mooie foto’s”.

Het boek is nog altijd te koop (24,50 euro) in het Poldermuseum, Botsholsedwarsweg 13 a te Waverveen.