Heel veel foto's

Het septembernummer van onze Proosdijkroniek is opnieuw rijk gevuld met heel veel aansprekend fotomateriaal. Met een coverfoto van Baambrugge uit begin twintigste eeuw en pakweg honderd illustraties, waarvan de meeste in kleur, krijgt u een prachtige ondersteuning bij de verhalen over bijna alle dorpen in onze regio.

Cover sep 22Het begint al met een reeks achttiende-eeuwse prenten bij het Uithoornse verhaal van Chris Woerden. Arie Bloed vertelt over het Vinkeveense Zuiderwaard. Ton Pepping, Nico van Kreuningen en Rolf Verkaik leverden de beelden van respectievelijk Abcoude, Mijdrecht en Wilnis met de bijbehorende toelichting. Aangaande De Hoef vertelt Ronald Wieman in een verslag van Piet van Buul over enkele historische vergissingen. Stef Veerhuis leverde een reeks van nostalgische advertenties aan, naast een verhaal over Mevrouw van Wieringen. Andere vrouwen in deze editie worden beschreven door Wilma de Kruijter (over de Waverveense Doortje Spaan) en Maura Klinkhamer (over het afscheidnemende bestuurslid Geertje Oerlemans).
Vanuit de werkgroepen geven Henny Dekker (genealogie) en Joris Drubbel (archeologie) een interessante bijdrage. Uit het verenigingsarchief komen beelden van oud-Vinkeveen. Ten slotte lezen we een verslag met heel veel foto’s van de eerste weken ‘1672 RampZalig’ (de expositie) en een vooruitblik op wat nog komt. Kortom, weer een geslaagde editie van het regionaal historische kwartaalblad. De Proosdijkroniek verschijnt in week 37.