De Proosdijkroniek

cover mrt 20

   

Onze vereniging verzorgt vier maal per jaar de uitgave van het tijdschrift “De Proosdijkroniek”. Dit kwartaalblad geven we in 2020 gezamenlijk uit met de historische kring Abcoude/Baambrugge onder de naam Proosdijkroniek; een samensmelting van 'de Angstelkroniek' van de HKAB en 'de Proosdijkoerier' van de HV De Proosdijlanden. In het kwartaalblad wordt aandacht besteed aan de historische gebeurtenissen die betrekking hebben op het gebied van De Ronde Venen en die het gemaakt hebben zoals het nu is. 

De eerste dertig jaargangen van de Proosdijkoerier (1985 - 2014) zijn op CD-ROM verkrijgbaar of te downloaden via deze website. Van de nieuwere jaargangen zijn nog nummers beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Als u op zoek bent naar een specifieke persoon of beschrijving van een gebouw of dorp, dan kunt u in bijgaand pdf document met de zoekfunctie op de bewuste steekwoorden zoeken alvorens u een editie van de Proosdijkoerier gaat downloaden.

Een voorbeeld van een artikel over een gebeurtenis waarbij de naam Mijdrecht ook buiten deze regio een rol speelde, verscheen in jaargang 18, nr. 4 (december 2002) en vindt u hier in pdf-formaat. De hiervoor benodigde Acrobat Reader kunt u eventueel downloaden van de Adobe site.

De redactie is als volgt samengesteld:

 
       
       
 
Vormgeving:  

Jaco Kroon, Pijl 14 grafisch ontwerp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
     
Eindredacteur en redactie-adres:

Jaap Meulstee

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.